Emotional Freedom Techniques

Wat is EFT

Kortweg kan EFT worden gezien als acupunctuur voor emoties, maar dan zonder naalden.
EFT staat voor Emotional Freedom Techniques. EFT is een wonderbaarlijke methode en is zo bijzonder door zijn eenvoud en effectiviteit. EFT behoort tot de methoden uit de Energie Psychologie. Het gedachtengoed van EFT is dat fysieke en emotionele klachten worden veroorzaakt door een ontregeling van iemands persoonlijke energiesysteem. Aan deze ontregeling liggen vaak weer ervaringen ten grondslag.

Hoe werkt EFT

EFT werkt via ontspanningspunten (de eindpunten van de meridianen) van het lichaam. Deze ontspanningspunten kunnen worden gezien als anti-stress punten. Als iemand een emotionele of fysieke klacht heeft, dan zit hieraan een gevoel van spanning en stress gekoppeld. Wat met EFT wordt gedaan, is het zorgen voor ontspanning waar spanning en stress zich voordoen, door het kloppen op de ontspanningspunten. Dit wordt aan de deelnemers geleerd.

Waar komt EFT vandaan

EFT komt oorspronkelijk uit Amerika, waar het is ontwikkeld door Gary Craig. In de jaren 90 is EFT voor het eerst ontwikkeld en toegepast, met al direct bijzondere en opmerkelijke successen in zeer korte tijd.

Hoe snel worden resultaten met EFT bereikt en zijn deze blijvend

Resultaten met EFT worden vaak bijzonder snel bereikt en zijn over het algemeen blijvend. Deelnemers van de opleiding wordt geleerd hoe ze zelf de techniek toepassen, zodat ze na de trainingen zelf aan de slag kunnen.

Is EFT makkelijk te leren

Een van de sterke punten van EFT is dat het door iedereen vrij eenvoudig in de basis geleerd kan worden. Dit maakt het voor iedereen mogelijk om de basis van de methode snel onder de knie te krijgen. Hiervoor volg je de opleiding EFT Level 1. Wil je meer kunnen, dan kan je daarna nog de opleiding EFT Level 2 volgen.

Levenskracht

CaCoach is voor wat betreft de EFT-opleiding aangesloten bij het bureau Levenskracht. Trainingsbureau Levenskracht is in Nederland het langstbestaande en tevens grootste trainingsbureau voor EFT en bestaat uit een enthousiast team van trainers en therapeuten met een passie voor EFT.

Ons aanbod