NLP voor ouders

Wat is NLP voor ouders

NLP is een stroming die zich bezig houdt met het onderzoek naar het voor jou meest effectieve gedrag om een bepaald doel te behalen.
Zo'n doel is bijvoorbeeld het opvoeden van kinderen. Want daarmee begin je al op het moment dat ze geboren worden. Iedereen wil zijn of haar kinderen de juiste waarden meegeven. Maar sta je er wel eens bij stil hóe je dat doet? Deze workshop richt zich vooral op deze hoe-vraag.

Wat tijdens deze workshop wordt behandeld is op welke manier je deze doelen kan bereiken. Hoe communiceer je daarover? Welke taal gebruik je? Hoe 'lees' je je kinderen? Allemaal zaken, die we op school nooit hebben geleerd.
Deze workshop geeft inzicht in de manier waarop ons wereldbeeld ons denken en handelen beïnvloedt. De workshop geeft tevens handvatten hoe je je doelen zo effectief mogelijk kan bereiken.

Voor wie

De workshop NLP voor ouders is bedoeld voor ouders die kinderen hebben in de leeftijd van 5 tot 15 jaar. De workshop is bedoeld om ouders in de gelegenheid te stellen om op een doeltreffende manier hun kind(eren) te begeleiden. Voor een maximaal effect nemen beide ouders deel aan de workshop.

Wat komt aan de orde

Tijdens de workshop komt het volgende aan de orde:
  • Wat is NLP en hoe zet je dat in
  • Wat zijn je opvoedingsdoelen en wat ligt daarachter
  • Vorm en inhoud van communicatie
  • Het hanteren van taalmodellen om effectief te communiceren
  • Sturing geven
  • Ontdekken en veranderen van gedrag

Resultaat

NLP voor ouders is vooral een bewustwordingsproces voor de ouders. Het zorgt ervoor dat je meer begrip hebt voor de wereld van je kind(eren). Het zorgt ervoor dat je effectiever kan communiceren met je kind(eren). En het geeft handvatten om het gedrag van je kind(eren) te beïnvloeden en te sturen.

Groepsgrootte

De workshop wordt gegeven in groepen van maximaal 8 personen.

Duur van de workshop

De workshop wordt gegeven in vijf avonden van ca 2,5 uur per avond

Locatie

De opleiding vindt plaats in Voorburg, tenzij in de planning anders staat vermeld.

Investering

De investering bedraagt € 350,- per persoon, een tweede ouder betaalt € 175,-. Dat is inclusief lesmateriaal, thee en koffie.

Inschrijven

Neem contact met ons op via het contactformulier.

Meer weten

Wil je weten wat CaCademy te bieden heeft? Maak dan een afspraak voor een (telefonisch) persoonlijk gesprek. Het enige dat het je kost is een beetje tijd en het verplicht je tot niks. Je hebt dan de gelegenheid om met ons kennis te maken en te zien of NLP voor ouders iets voor jou is.

Bel me terug voor meer informatie
Vorige pagina